Ison kiinteistön kattosaneeraus – mistä huopakaton hinta koostuu?

Kattosaneeraukset isoihin kiinteistöihin ovat suuria projekteja, jotka on tärkeä tehdä oikein ja oikea-aikaisesti. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten kattosaneerausprojektit etenevät KS Bitumikatteella ja mistä saneerauksen hinta muodostuu.

Miten kiinteistön kattosaneeraus etenee?

Koska jokainen huopa- eli bitumikaton saneeraus on oma yksilöllinen projektinsa, lähdemme aina liikkeelle kuntokartoituksen tekemisestä. Kuntokartoituksessa tutkimme katon rakenteineen huolellisesti ja teemme kuntoraportin. Kuntoraportin kautta asiakas saa tietoonsa, millä aikataululla kattoremontti on suositeltavaa toteuttaa – joskus huoltotarpeet voivat olla akuutteja, mutta on myös mahdollista, ettei kattoa tarvitse huoltaa vielä vuosiin.

Aina koko katetta ei ole syytä vaihtaa – pieniin vaurioihin voi riittää myös pelkkä paikkaus. Paikkaus ei joka tilanteessa ole järkevää ja saatamme joutua vaihtamaan huopakatteen kokonaan. Tällaisessa tapauksessa pystymme samalla tarkistamaan, että vesieristysalusta on kunnossa ja tuuletus toimii. Kartoituskäynnin avulla ammattilaisemme osaavat arvioida parhaan ja kustannustehokkaimman ratkaisun jokaiselle katolle.

Kuntoraportin perusteella laadimme suunnitelman, joka sisältää listauksen sekä tarpeellisista töistä että käytettävistä materiaaleista. Näin voimme myös antaa tarjouksen saneerauksesta. Kun tarjous on hyväksytty, käymme urakkaneuvottelut, joissa sovimme aikataulusta ja käymme läpi työturvallisuusasiat sekä asiakkaan mahdolliset erityistoiveet.

Ennen urakan aloitusta pidämme vielä aloituskokouksen, jotta projekti päästään starttaamaan sujuvasti. Urakan valmistuttua alkaa takuu, joka on rakennustöillä kaksi vuotta ja vesikattomateriaalilla 15 vuotta. Kahden vuoden kuluttua luovutuksesta katolle tehdään takuutarkastus.

Mistä huopakaton saneerauksen hinta muodostuu?

Kartoituskäynti mahdollistaa kattosaneerauksen hinta-arvion antamisen. Hintaan vaikuttaa useampi tekijä, sillä erilaiset katot vaativat erilaisia ratkaisuja. Hinnan kannalta on esimerkiksi merkitystä, onko kyseessä tasa- vai harjakatto – harjakatot ovat lähtökohtaisesti vaativampia kohteita ja nostavat sen vuoksi hintaa.

Myös tavaran nostojen toteutus katolle vaikuttaa hintaan. Jos materiaalit ja työvälineet voidaan nostaa katolle helposti, se vaikuttaa hintaan vähemmän kuin esimerkiksi puiden ympäröimässä ja korkeassa kohteessa.

Huopa itsessään on materiaalina kohtuullisen edullinen ja sen hinta-laatusuhdetta parantaa huovan kestävyys. Huopakatto ei säikähdä lämmönvaihteluita, UV-säteilyä tai mekaanista rasitusta, eikä se haalistu merkittävästi ajan kuluessa.

Huopakaton hintaan vaikuttavat lisäksi:

  • alustan rakenne
  • kiinteistön korkeus
  • katon neliömäärä
  • läpivientien määrä katolla.

Milloin bitumikatto on syytä saneerata?

Katto on hyvä tarkastaa säännöllisesti, jotta mahdollisiin vuotoriskeihin ehditään puuttua ajoissa. Vuositarkastus suositellaan ajoitettavaksi keväälle lumien sulamisen jälkeiseen ajankohtaan sekä syksylle ennen talven tuloa. Mikäli tarkastuksessa katon pinnassa havaitaan esimerkiksi kulumia, on saneeraustarve ajankohtainen.

Vaikka bitumikate ei olisi kulunut merkittävästi, useamman vuosikymmenen ikäinen katto on kustannustehokkaampaa vaihtaa uuteen. Katto on tulossa tiensä päähän, minkä vuoksi sen ennakoiva saneeraus on paikkaustoimenpiteitä kannattavampaa. Riittävällä ennakoinnilla turvataan myös kiinteistön pysyminen käyttökuntoisena.

Kattoremonttien ja -asennusten lisäksi tarjoamme myös kattohuollon palveluita. Jos epäilet, että kattosi kaipaisi pienempää tai suurempaa huoltoa, ota yhteyttä niin hoidetaan kattosi kuntoon. Hoidamme kattoprojektit luotettavasti ja ammattitaitoisesti yli 30 vuoden kokemuksella.

Scroll to Top