As.oy Keljon Hovilanrinne sai uuden huopakaton KS Bitumikatteen asentamana

Taloyhtiöiden kattosaneeraus vaikuttaa aina hetkellisesti asukkaiden elämään. Keljon Hovilanrinteen taloyhtiön hallituksen kokemus on, että kun asukkaita tiedotetaan urakan vaikutuksesta arkeen riittävän ajoissa, kaikkien osapuolten toiminta on sujuvampaa.

Taloyhtiön vanha bitumikatto vaihdettiin uuteen

As.oy Keljon Hovilanrinne sijaitsee Jyväskylässä Keljon kauppakeskusalueen läheisyydessä. Taloyhtiö on rakennettu vuonna 1975 metsän keskelle, mutta alueen kehittyessä metsä on osittain väistynyt asuinrakennusten tieltä.

Keljon Hovilanrinne on 12 huoneiston rivitalo, joka koostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta. Talon alkuperäinen huopa- eli bitumikatto on uusittu ensimmäisen kerran melko pian kiinteistön valmistumisen jälkeen asentamalla päälle yksi lisäkerros bitumikermiä. Siitä lähtien katto palveli aina vuoden 2021 kesään asti.

“Vanhoissa taloissa on aina investoitavaa ja koimme, että silloin oli hyvä hetki kattosaneeraukselle”, taloyhtiön hallituksesta todetaan.

Koska huopakatolle oli jo kertynyt ikää, taloyhtiön vanha katto purettiin pois ja alkuperäisen punttilaudoituksen tilalle asennettiin 11 millin paksuinen katelevy sekä kaksi uutta bitumikermikerrosta. KS Bitumikate valikoitui kattourakan toteuttajaksi paristakin syystä.

“Lähetimme tarjouspyynnöt muutamille tekijöille, joista vain kaksi vastasi määräaikaan mennessä. KS Bitumikatteen tarjous oli hinnoittelultaan parempi ja lisäksi saimme suosituksen KS Bitumikatteesta, mikä vahvisti heidän valitsemistaan kattosaneerauksen toteuttajaksi”, taloyhtiön hallituksesta kerrotaan.

Ennakointi ja tiedottaminen on tärkeää taloyhtiön kattosaneerauksessa

Kattourakat vaativat lähes poikkeuksetta sopeutumista rakennusten käyttäjiltä. Keljon Hovilanrinteen taloyhtiön hallitus huolehti omalta osaltaan, että asukkaat osasivat varautua kattosaneerauksen vaikutuksiin arjessaan.

“Tiedotimme asukkaita etukäteen taloyhtiön puolesta, koska tiesimme, että saneeraustyöt aiheuttavat hetkittäin kovaakin meteliä. KS Bitumikate osasi myös varoittaa tiettyjen työvaiheiden aiheuttamasta melusta ja toivoivat ymmärrystä sitä kohtaan”, taloyhtiön hallituksesta kommentoidaan.

Myös kattosaneerauksen vaatima logistiikka vaati taloyhtiön asukkaiden sopeutumista tilanteeseen:

“Parkkipaikalla olevat autot täytyi välillä siirtää kokonaan pois pihalta ahtauden takia, kun katolle nostettiin tavaraa urakkaa varten. Kun tiedetään, mitä odottaa, pystytään siitä viestimään hyvin asukkaille ja hommat saadaan hoidettua.”

Takuutarkastuksen jälkeen katolle tehtiin pieniä korjauksia

Keljon Hovilanrinteen takuutarkastuksessa ilmeni, että tasakattojen reunapeltien pellityksessä oli pieni kulmavirhe. Tämä aiheutti sen, että kovemmalla sateella vesi ei osunut hieman liian vinojen peltien vuoksi ränniin. KS Bitumikate korjasi pellityksen takuutyönä.

“Pellityksen korjaus oli nopea homma – he ottivat ja taittelivat reunapellit uudestaan, jotta vesi osuu ränniin”, taloyhtiön hallituksesta kerrotaan.

KS Bitumikatteen kattourakointeihin kuuluu aina takuutarkastus. Näin katon laatu ja toimivuus voidaan varmistaa ja mahdolliset esiin nousseet käytännön ongelmat ratkoa riittävän ajoissa. Lisäksi katoillamme on 15 vuoden takuu.

Yhteistyö KS Bitumikatteen kanssa oli Keljon Hovilanrinteen taloyhtiön hallituksen mielestä kokonaisuudessaan asiallista ja sujuvaa. He saivat suosituksen KS Bitumikatteesta ja suosittelisivat yrityksen palveluita muillekin.

Yhteydenotto

icon-phone.png

Soita / 8.00 - 15.00

puh. 010 3252 990

 

icon-mail.png

lähetä postia

myynti@ksbitumikate.fi

icon-mail.png

pyydä tarjous

kysy tarjous tästä


Tilaa ilmainen kartoituskäynti